nieuws

NBvA voorziet intermediair van personeelsadviezen

Archief

NBvA-leden kunnen binnenkort gratis gebruik maken van een telefonische adviesdienst op het gebied van personeelszaken. Ook komt er een vast telefonisch spreekuur – voorlopig één avond in de week – en een terugbelservice, waarbij een NBvA-kantoor binnen 36 uur wordt teruggebeld.

Het intermediair kan hier met vragen terecht over bijvoorbeeld de consequenties van de flexwet, arbeidsovereenkomsten, beloningsvraagstukken en overige arbeidsvoorwaarden.
De NBvA is hiervoor een samenwerking aangegaan met Link BPS, een nog jong P&O-bureau in de financiële sector en dan vooral in de verzekeringsbranche. Het bureau bestaat sinds anderhalf jaar en kent twee partners: Ron Axt en Ton Lijten. Zij werken samen met tien free-lancers die elk een eigen specialisme hebben. De NBvA wil met de inschakeling van BPS “structurele en consequente aandacht voor de ontwikkeling en de kwaliteit van de mensen werkzaam binnen het assurantiekantoor stimuleren”.
Uit handen
De dienstverlening van Link BPS aan de NBvA zal bestaan uit een P&O-informatie- en helpdesk, werving en selectie, diepgaand P&O-advies en eventueel regionale activiteiten bij MBO- en HBO-opleidingen.
Individuele NBvA-kantoren kunnen gebruik maken van professionele ondersteuning op het gebied van werving & selectie via Link BPS. “De nadruk zal hierbij liggen op het aantrekken van binnen- en buitendienstmedewerkers van buiten de bedrijfstak, zonder medewerkers van het ene naar het andere kantoor te schuiven. Een fenomeen dat nogal eens voorkomt in de branche”, aldus de NBvA.
Dit onderdeel van de overeenkomst is niet gratis, maar het intermediair profiteert wel van een gereduceerd tarief. Afrekening vindt direct plaats via Link BPS. Het aantrekken van een binnendienstmedewerker met een salaris tot f 80.000 kost f 9.750, voor een buitendienstmedewerker met een salaris boven de f 80.000 moet men f 14.500 op tafel leggen. Link BPS neemt het hele traject van werving en selectie uit handen van het NBvA-kantoor.
Diepgaand advies
Diepgaand P&O-advies houdt in dat de leden gebruik kunnen maken van P&O-diensten in de breedste zin van het woord, bijvoorbeeld opleidingen, loopbaanbegeleiding, functioneringsgesprekken, salarissystematiek en coaching. De verzoeken/vragen komen rechtstreeks bij Link BPS binnen. Voor deze dienst wordt een uurtarief van f 175 tot f 225 gerekend.
De NBvA en Link BPS gaan onderzoeken of er verder nog mogelijkheden zijn tot samenwerking op afdelingsniveau. Gedacht wordt aan het regionaal aanpakken van de arbeidsmarktproblematiek door relevante netwerken bij MBO- en HBO-opleidingen in de regio op te zetten.
NBvA en Link BPS ondertekenen het contract voor de samenwerking op het gebied van personeel en organisatie. V.l.n.r. Ron Axt (Link BPS), Boudewijn van Uden (NBvA) en Ton Lijten (Link BPS).

Reageer op dit artikel