nieuws

NBvA verontrust over commercieel gebruik sociale bestanden

Archief

De NBvA heeft verbaasd en verontrust gereageerd over het gedogen van het uitwisselen van gegevens uit de sociale verzekeringsdatabanken tussen uitvoeringsinstellingen en commerciële afsplitsingen daarvan.

Het nieuwe bestuur van het CTSV heeft onlangs het besluit tot dit gedoogbeleid genomen. De NBvA heeft het CTSV-bestuur en staatssecretaris De Grave van Sociale Zaken om opheldering gevraagd. Eerder had het CTSV een dergelijke uitwisseling van vertrouwelijke gegevens afgewezen. Het NBvA stoort zich niet alleen aan de uitwisseling als zodanig. Ook het concurrentievoordeel dat de commerciële takken van de uitvoeringsinstellingen behalen ten opzichte van andere partijen, zoals professionele assurantiekantoren, vindt de intermediairorganisatie laakbaar.

Reageer op dit artikel