nieuws

NBVA verbindt conclusies aan captive-status leden

Archief

De NBVA wil conclusies verbinden aan de eigendomsrelaties die enkele van zijn leden hebben met verzekeringsmaatschappijen. Het lidmaatschap wordt hoogstwaarschijnlijk beëindigd.

De tussenpersonenorganisatie telt momenteel 900 leden. Voor een lidmaatschap is onder meer vereist dat het assurantiekantoor geen enkele eigendomsrelatie heeft met een verzekeraar.
De recente overgang van het Venlose kantoor Gebr. Kosman naar de Meeùs Holding, eigendom van Aegon, zal daarom “zeker consequenties hebben voor het lidmaatschap”, stelt NBVA-woordvoerder Paul Oostdam. “Maar we willen eerst met de leiding van het kantoor zelf praten. Wellicht is een kantoor bereid tot een andere constructie, die wel verenigbaar is met ons lidmaatschap.”
Onthulling
Eerder al heeft AssurantieMagazine onthuld – zie de AM CaptiveGids op www.amweb.nl/leden – dat de NBVA-kantoren Akkermans Van Elten (Nijmegen) en Kerkhof (Achterveld) eigendom zijn van respectievelijk Royal Nederland en Generali. “Ook die kantoren zullen binnen het NBVA-bestuur zeker onderwerp van gesprek zijn”, aldus Oostdam.
“Gezien onze statuten kan het gewoon niet: bij onze leden mag er geen eigendomsrelatie met of productieverplichting aan een verzekeraar bestaan. Dat standpunt is duidelijk.”

Reageer op dit artikel