nieuws

NBVA tot leden: wachten met aanmelding bij Kifid

Archief

Tussenpersonenorganisatie NBVA adviseert haar leden om aanmelding bij het klachteninstituut Kifid op te schorten

“Een goede invulling van Kifid is te belangrijk voor een snel compromis”, aldus de NBVA in reactie op het akkoord met de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraars (zie AM Signalen 57). “Uit hun opstelling kunnen wij slechts afleiden dat zij nog geen vertrouwen hebben in het functioneren van (de bindende adviesregeling van) Kifid.” Voor de NBVA is er onvoldoende garantie over de gevolgen van de acceptatie van bindend advies voor toekomstige voorwaarden, acceptatiecriteria en premies van de twee actieve beroepsaansprakelijkheidsverzekeraars. De NBVA zal er alles aan gaan doen om een breed gedragen oplossing te bereiken. Bureau D&O heeft gisteren negenhonderd reacties gehad op een enquête over Kifid. Van de respondenten had 50% al ingestemd met het bindend advies, maar gaat dit corrigeren vóór 31 maart, 42% ging zich nog aanmelden, maar zonder instemming vooraf met bindend advies.

Reageer op dit artikel