nieuws

NBvA tikt Eigen Huis op de vingers

Archief

De NBvA heeft via zijn advocaat bezwaar gemaakt bij de vereniging Eigen Huis over een persbericht over misleidende hypotheekreclames.

De vereniging stelt hierin dat “tussenpersonen zich sowieso al vaak laten leiden door de ideale provisie, en niet door de ideale hypotheek voor de cliënt”. De NBvA zegt het initiatief van de vereniging om Eigen Huis misleidende hypotheekreclames te bestrijden van harte te ondersteunen, “Het is echter onrechtmatig dat Eigen Huis het hierboven genoemde citaat niet nuanceert. Het gaat niet aan om een totale beroepsgroep – inclusief NBvA-leden – ervan te beschuldigen bij hypotheekadvisering vaak het provisiebelang voorop te stellen.” De standsorganisatie heeft de vereniging gevraagd een nieuw persbericht te versturen.
Verbazing
De vereniging Eigen Huis zegt zich te verbazen over de ophef en is niet van plan de passage te rectificeren. “We merken dat het artikel in ons blad Woonconsument waar het persbericht betrekking op had, echt werkt. We krijgen ontzettend veel meldingen binnen over misleidende reclames. We staan nog steeds achter het persbericht”, aldus een woorvoerster. De vereniging is van plan alle ‘foute’ reclames direct juridisch aan te vechten.

Reageer op dit artikel