nieuws

NBvA-secretaris mr J. van der Schoot stapt over naar Amev

Archief

NBvA-secretaris mr J. van der Schoot stapt over naar Amev

Begin volgend jaar zal Johan van der Schoot, secretaris bij de standsorganisatie NBvA, na 12,5 jaar de overstap maken naar Amev. Zijn nieuwe functie luidt: adjunct-directeur bij het nieuw te vormen Directoraat Communicatie & Relatieservices, met als primair aandachtsgebied de verdere optimalisering van de relatie met tussenpersonen.
“Ruim 12 jaar heb ik met enorm veel enthousiasme mede vorm gegeven aan de ombouw van de NBvA naar de organisatie in zijn huidige structuur. Het is dan ook niet makkelijk deze beslissing te nemen. Ik heb me echter afgevraagd, of ik deze functie tot mijn pensioen wilde vervullen en het antwoord was ‘nee’. Ik ben om me heen gaan kijken en heb in de markt enkele signalen afgegeven dat ik wel ‘in’ was voor wat anders. Bij Amev was recentelijk een nieuwe vacature ontstaan en we hadden elkaar snel gevonden”, aldus Van der Schoot in een toelichting.
Het streven is per 1 februari in dienst te treden bij Amev, “maar dit kan later of eerder zijn, afhankelijk van de snelheid waarmee een goede opvolger kan worden gevonden. Tot die tijd blijf ik mijn werkzaamheden voortzetten volgens de afspraken die ik met het bestuur heb gemaakt.”
Zijn vertrek staat volgens Van der Schoot los van een eventuele toenadering tot de NVA. “Het is niet goed als een samenwerking tussen de NVA en NBvA zou afhangen van één poppetje. Ik krijg bij Amev een interessante functie, die ik zelf mede vorm kan geven en waarin ik veel van mijn kennis en ervaring kwijt kan. Bovendien schat ik in, dat de Amev-cultuur me wel ligt en spreekt de dynamiek waarin deze verzekeraar zich momenteel bevindt me aan. Vandaar deze overstap. Hoewel ik ook buiten de branche contacten heb gehad, ging mijn voorkeur uit naar mijn eigen bedrijfstak.”

Reageer op dit artikel