nieuws

NBVA: ‘Rapport is broddelwerk’

Archief

De NBVA is net als de andere partijen in de branche vernietigend in haar oordeel over het rapport Hypotheekbemiddeling. “Broddelwerk”, zo vindt de vereniging. “Zalm toont hiermee aan dat hij het advies- en consultatietraject in het kader van de WFD volstrekt niet serieus neemt.”

De voorstellen van Zalm gaan recht in tegen de adviezen die de diverse commissies van het Platform Financiële Dienstverlening hebben gegeven. “Ze vormen in onze ogen een grove inbreuk op het consultatietraject”, meent de NBVA, die vindt dat Zalm het rapport alsnog moet voorleggen aan het platform.
Eén van de talrijke kritiekpunten is de eenzijdigheid van het onderzoeksmateriaal. Dat Independer wordt gebruikt als referentie voor een goed advies, vindt de NBVA “onderzoeksmatig op zijn minst twijfelachtig”. Het consumentenonderzoek, gericht op vierhonderd bewoners van Vinex-locaties valt hetzelfde oordeel ten deel.
De onderzoekers baseren hun conclusies op drijfzand, meent de NBVA. “Dat het ministerie zich aan dit ondermaatse rapport heeft verbonden, is onbegrijpelijk. Het is betreurenswaardig dat dit rapport op een onterechte wijze schade toebrengt aan het imago van de branche.”

Reageer op dit artikel