nieuws

NBvA per e-mail bereikbaar

Archief

NBvA per e-mail bereikbaar

Nog niet te bezoeken op een eigen Internet-site zoals haar zusterorganisatie NVA, maar de NBvA is voor corresponderende web-surfers voortaan wel bereikbaar per e-mail. Het adres luidt: nbva@atriserv.nl.
Volgens NBvA-secretaris B. van Uden worden binnenkort gesprekken met Atriserv gevoerd over de mogelijkheden voor de aanwezigheid van de standsorganisatie op het afgeschermde Verzekerings Atrium, bedoeld voor zakelijke communicatie tussen branchegenoten.
Ook denkt de NBvA na over het nut van een consumenten-site, waar geïnteresseerden terecht zouden moeten kunnen voor vragen over verzekeringskwesties en het vinden van NBvA-leden in hn directe omgeving.
De interesse voor Internet onder NBvA-leden is groot. Dit blijkt o.m. uit het feit dat de reeks praktische workshops over dit onderwerp binnenkort herhaald zal worden.
Financieele Dagblad op NCM-netwerk
Met ingang van 1 september is Het Financieele Dagblad on line beschikbaar via het zogenoemde NCM Profound-systeem.
Klanten van NCM zijn op dit systeem aangesloten en kunnen zodoende beschikken over zakelijke informatie zoals marktonderzoeksrapporten, bedrijfsinformatie, beurs- en valutanieuws, consumentenonderzoeken en binnenkort dus ook over het FD.
Anw-module in vergelijkingssoftware Diagnose
Binnenkort verschijnt een nieuwe versie van het vergelijkingspakket Diagnose, voorzien van Anw-module.
Met deze module is het mogelijk om gespecificeerde Anw-berekeningen te maken (inkomens-effecten, meerjaren-overzicht, etc.). Diagnose, te vergelijken met Rolls, is een gezamenlijk produkt van de softwarehuizen Care en IFC. Het pakket kost f 1.195 en bevat verder de modules Auto, Aov, Wao en Zorg. Informatie: tel. 024-379.07.99.
NVA-proef met consumentensite
De NVA is van start gegaan met een proefversie van haar Internet-site voor consumenten: NVA Plaza.
De proef is met name bedoeld om de eigen leden warm te maken voor hun rol van ‘cyber-adviseur’. Op 1 oktober volgt de officiële opening. Het Plaza bevat behalve een ledenlijst en een spelletje ook eigen sites van de NVA-leden Kooijman, De Bruijn en Amstelstad Adviesgroep (leden van de technische commissie informatisering). NVA Plaza is te vinden op www.nva.nl.
Bouwfonds met hypotheken op Internet
De vastgoedonderneming en hypotheekverstrekker Bouwfonds is van start gegaan met een (concept)site op Internet.
Bezoekers van de site www.bouwfonds.nl kunnen er o.m terecht voor een interactieve hypotheekberekening, actuele rentestanden, tips en het vinden van een hypotheekadviseur in hun omgeving door middel van het intikken van de postcode.
Beon-premie berekenen op Internet
Beon, voortgekomen uit de bedrijfs-pensioenfondsen van o.m. het (banket-)bakkersbedrijf, is van start gegaan op Internet met een website.
Op deze internetpagina’s kunnen bezoekers zelf hun premies en gespaarde eindkapitalen kun-nen berekenen voor het Flexibel Spaarpensioen. Beon is te vinden op www.beon.nl.

Reageer op dit artikel