nieuws

NBvA: meer provisie uit MKB-verzekeringen

Archief

De provisie-inkomsten van NBvA-kantoren uit MKB-verzekeringen zijn vorig jaar met gemiddeld 13% gestegen, aldus de standsorganisatie.

Tweederde van de 870 aangesloten assurantiekantoren heeft meer provisie-inkomen geïncasseerd in deze marktsector, concludeert de NBvA aan de hand van de resultaten van de jaarlijkse enquête onder de leden.
Uit dit onderzoek is verder naar voren gekomen, dat het aantal via NBvA-kantoren verzekerde ondernemers is gestegen met gemiddeld 8%. “Bij NBvA-leden is gemiddeld één van de acht klanten ondernemer. Deze bedrijfsrelaties zijn bij elkaar goed voor ongeveer eenderde van de omzet”, aldus de standsorganisatie.
Het gemiddelde aantal MKB-verzekeringen zou zijn toegenomen met 9,2%.

Reageer op dit artikel