nieuws

NBVA: ‘Markt moet uit de zesjescultuur’

Archief

“De term provisie mag in de ban, omdat deze bij onafhankelijke advisering steeds meer een obstakel is”, aldus voorzitter Rob Groenemeijer gisteren tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de NBVA

“Maar het provisiesysteem zal zijn diensten nog jaren bewijzen.” Hij vraagt zich af welke meerwaarde er geleverd moet worden, wil de consument het uurloon als redelijk alternatief voor provisie zien. De branche moet in elk geval uit de sfeer van de zesjescultuur, vindt hij. “Samen met het Verbond van Verzekeraars en de NVA willen wij in 2008 onderzoeken hoe we kunnen komen tot een modern en toekomstbestendig intermediair”, aldus Groenemeijer, die tevreden constateert dat het woord woekerpolis geen plaats heeft gekregen in de ‘woorden top 10’ van 2007, waarin bokitoproof de lijst aanvoert.

Reageer op dit artikel