nieuws

NBvA-leden over acties ziektewet: vooral goodwill

Archief

NBvA-leden kijken met gemengde gevoelens terug op de inspanningen die zij zich in de voorbije maanden hebben getroost ten aanzien van de ziektewetverzekering.

Bij 60% van hen bestaat per saldo een positief gevoel. Dat is dan vooral toe te schrijven aan de versterking van de goodwill bij de relaties (meent 80%), want over de kosten/batenverhouding is slechts 39% tevreden. Overigens dient te worden opgemerkt, dat de enquête begin mei is gehouden, dus op een tijdstip waarop nog relatief veel offertes uitstonden.
De schriftelijke enquête was door 150 NBvA-leden ingestuurd. Van deze leden had inmiddels 77% voor het eigen bedrijf een ziektewetpolis gesloten. In slechts 2% van de gevallen werd aangegeven dat het een stop-lossverzekering betrof. Voorts gaf 74% aan, dat er een contract met een arbodienst was gesloten. “Enkele kantoren zijn er blijkbaar in geslaagd een ziektewetdekking zonder arbo-verplichting voor elkaar te krijgen”, aldus de NBvA.

Reageer op dit artikel