nieuws

NBVA en NVA verwerpen plan Sivi

Archief

De NVA en de NBVA zijn niet blij met het pleidooi van Sivi-directeur Hein Aanstoot voor een nationaal polisregister, waarbij de administratie van de polisgegevens op termijn bij de verzekeraar komt te liggen (AM 19, pag. 21).

“Over het idee van een nationaal polisregister is al vaker nagedacht en gesproken. Op zich zijn NVA en NBVA, zoals bekend, voorstander van eenmalige administratieve handelingen. Dat de centrale administratie echter bij de verzekeraars zou moeten liggen, heeft zeker niet onze voorkeur en wij vinden dat ook niet vanzelfsprekend”, aldus beide brancheorganisaties in een gezamenlijke reactie.
“Daarnaast vinden wij dat Sivi er is om te standaardiseren en te faciliteren niet voor politieke uitspraken.”

Reageer op dit artikel