nieuws

NBVA blijft vechten tegen de merkenpolis

Archief

De NBVA zet zijn kruistocht tegen de merkenpolis voort. Ditmaal is de Honda-polis van Royal & Sun Alliance het doelwit.

Koud heeft Unigarant toegezegd een alternatief voor de Ford Autoverzekering te zullen ontwikkelen, of de NBVA richt zijn pijlen op de volgende merkenpolis. Honda-dealers verwijzen klanten sinds 1 januari naar de Actua Groep, alwaar men een autoverzekering kan sluiten van risicodrager Royal & Sun Alliance. “Hier is sprake van broodroof”, stelt de NBVA.
De Honda-polis (ook op internet te vinden onder www.hondaverzekeringen.nl) verschilt echter van andere merkenpolissen die via de dealer gesloten kunnen worden, doordat de polis tegen dezelfde voorwaarden verkocht kan worden door alle met Royal & Sun samenwerkende tussenpersonen. Maar de intermediairorganisatie is daar niet van onder de indruk.
“De NBVA benadrukt dat klanten vaak totaalrelaties zijn van het intermediair en dat alleen de tussenpersoon derhalve een compleet overzicht heeft van alle lopende verzekeringen. Het is zeer onwenselijk om daar één specifiek product tussenuit te halen”, aldus de NBVA. De organisatie zal verzekeraar en tussenpersoon vragen de plannen te heroverwegen en wijst op “meer intermediairvriendelijke” mogelijkheden als het Schadegarantmodel.

Reageer op dit artikel