nieuws

NBVA blijft kritisch kijken naar kostenverhogend effect WFT

Archief

De bedrijfskosten zijn bij de leden van de NBVA vorig jaar met 6,1% gestegen tot gemiddeld _ 524.300, blijkt uit het bedrijfsvergelijkend onderzoek Balans van de vereniging.

Belangrijke factor in die toename vormen de opleidingskosten, die 24% hoger waren dan in 2004. “Voor ons een belangrijke reden om kritisch te blijven kijken naar de kostenverhogende uitwerking van de WFD/WFT.” Desondanks is het bedrijfsresultaat door een 6,5% hogere omzet (gemiddeld _ 653.700) gestegen tot 19,8% (19,5%) van de totale inkomsten. Alleen in Leven boekten de ruim 950 NBVA-leden een omzetdaling. Gezamenlijk zijn zij goed voor _ 4,8 mld aan premies. De totale premieomzet is daarmee 3.8% hoger dan in 2004. Vooral de inkomsten uit nevenactiviteiten – voor 70% afkomstig uit hypotheekbemiddeling – gingen omhoog: die stegen 19%,
De NBVA heeft de leden overigens voorzien van een Ondernemingswijzer, die helpt bij het maken van een ondernemingsplan. ” Slechts 2% van het intermediair beschikt over een ondernemingsplan.”

Reageer op dit artikel