nieuws

Natuurrampendiscussie tussen verzekeraars en overheid hervat

Archief

De gesprekken tussen de overheid en verzekeraars over de verzekering tegen schade ten gevolge van natuurrampen is hervat. Door onenigheid over de financiële bijdrage van beide partijen in een ‘stroppenpot’, is het overleg deze zomer gestokt.

In een brief aan de voorzitter van de Vaste Commissie voor Financiën laat minister Zalm (financiën) weten dat hij goede nota heeft genomen van de opvatting van de Commissie, dat een mogelijkheid moet worden geboden om zich tegen het aardbevingsrisico te kunnen verzekeren. Zalm heeft op verzoek van de Commissie aan het Verbond van Verzekeraars overgebracht, dat de overheid hierover verder wil praten.
“Met verzekeraars is afgesproken deze kwestie te betrekken bij het inmiddels hervatte overleg tussen overheid en verzekeraars”, zo luidt de brief.
Opvallend is, dat de minister wel concreet aangeeft dat er een oplossing moet komen voor het aardbevingsrisico, maar dat hij over het overstromingsrisico geen uitspraak doet.

Reageer op dit artikel