nieuws

Natura-uitvaartverzekeraars aan de slag voor vergunning

Archief

In de komende maanden zullen ongeveer 70 natura-uitvaartverzekeraars een vergunning van de Verzekeringskamer moeten ontvangen ten einde hun werkzaamheden zelfstandig te mogen voortzetten.

Net als de 19 leden van de Vereniging van Natura-uitvaartverzekeraars (VNaV) hebben die 70 verzekeraars meer dan 3.000 verzekerden in portefeuille en vallen zij derhalve onder het regime van de Wet Toezicht Natura-uitvaartverzekeringsbedrijf, die onlangs van kracht is geworden.
In de loop van dit jaar zal zich gaan aftekenen welke verzekeraars wèl of geen vergunning van de Verzekeringskamer zullen krijgen. “Fusies en overnames zullen dan ook stellig aan de orde komen in die gevallen waarin de Verzekeringskamer uiteindelijk geen vergunning verleent”, zegt voorzitter A. Schreuder van de VNaV.
Sector Leven
Als gevolg van de inwerkingtreding van de wet zijn de VNaV en haar leden (die samen ongeveer 80% van de markt bestrijken) formeel toegetreden tot het Verbond van Verzekeraars.
Het bestuur van de VNaV gaat functioneren als ‘Afdeling Natura Uitvaart’ binnen de sector Leven. VNaV-voozitter Schreuder zal overigens “integraal mee-functioneren in het sectorbestuur”.
Even bijpraten v.l.n.r. A. Schreuder (voorzitter VNaV), R. van der Smeede (voorzitter sector Leven) en prof. dr E.J. Fischer (algemeen directeur Verbond van Verzekeraars).

Reageer op dit artikel