nieuws

Nationale-Nederlanden zet eerste schreden op Internet

Archief

Terwijl het moederbedrijf ING al geruime tijd op het wereldwijde computernetwerk te vinden is, en daar sinds kort zelfs het complete jaarverslag ter inzage heeft liggen, is Nationale-Nederlanden vorige week voorzichtig in het net ‘geklommen’. NN beperkt zich hierbij tot een afgesloten gebied: het Verzekerings Atrium.

Hoewel Nationale-Nederlanden met haar recente komst op Internet in verzekeringsland achteraan komt, weet de ‘oranje-maatschappij’ toch een primeur in de wacht te slepen door het Verzekerings Atrium als eerste verzekeraar te betreden.
Het Verzekerings Atrium (een activiteit van ADN) is een afgesloten deel van Internet dat uitsluitend toegang biedt aan personen uit de verzekeringsbranche, die zich daarop moeten abonneren.
Op dit moment is het Atrium nog erg leeg: alleen de NVA, Anva, ADN zelf en nu dus NN bieden er informatie aan. Bovendien zijn er pas 140 aansluitingen. Slechts een enkele tussenpersoon is aangesloten. Volgens ADN komt daar echter spoedig verandering in.
NN-Infonet
De invulling van de Nationale-Nederlanden-site, die de naam NN-Infonet meekreeg, verloopt gefaseerd. Voorlopig is vanaf de homepage o.m. een rekenprogramma op te vragen voor de lopende koopsomactie. Hieraan gekoppeld zit het aanvraagformulier, dat vanaf de site uitgeprint kan worden. Na ondertekening door de klant stuurt de tussenpersoon het formulier (met de reguliere post) naar NN, alwaar de polis binnen drie dagen wordt opgemaakt en verzonden.
Verder bevat de site produktinformatie in het kader van het ANW-gat en de Ziektewet; informatie over het NN-technologiefonds (een subsidiepot voor innovatieve ideeën van het intermediair) en ook de polisvoorwaarden van NN-produkten (Leven, een selectie van Schade/Zorg en Financiële diensten).
Vanaf 1 juni wordt de site aangevuld met informatie over het PersoneelsZekerheidsPlan (PZP) en over het EK-voetbal.
Testfase
Het NN-Infonet bevindt zich voorlopig in een testfase. Een aantal tussenpersonen wordt in de gelegenheid gesteld om permanent commentaar op de inhoud van de site te geven. “Op die manier wil Nationale-Nederlanden samen met het intermediair komen tot een volwaardige site die actuele informatie levert, waarmee NN verzekeringsadviseurs ondersteund in hun bedrijfsvoering”, aldus de verzekeraar.
De home-page van NN op het Verzekerings Atrium.

Reageer op dit artikel