nieuws

Nationale-Nederlanden trekt zich terug uit SFB

Archief

Nationale-Nederlanden heeft zijn aandelenbelang van 30% in SFB Verzekeringsgroep verkocht.

Volgens de ING-dochter is de verkoop ingegeven door de moeizame fusie-onderhandelingen tussen de pensioenuitvoerders SFB Groep en Mn Services. “De bonden zetten vraagtekens bij de rol van een commerciële verzekeraar bij pensioenfondsen. Na meer dan een jaar discussie daarover hebben we besloten ons aandelenbelang te verkopen”, aldus een woordvoerder.
NN had de aandelen in 1999 gekocht. De participatie volgde op een twee jaar eerder aangegane ‘strategische samenwerking’ tussen SFB Groep en ING Groep. In 2000 zei SFB nog het gehele verzekeringsbedrijf te willen verkopen en klopte daarvoor als eerste aan bij NN. De belangstelling voor SFB Verzekeringsgroep bleek echter niet overweldigend, waarop de uitvoeringsinstelling voor het bouwbedrijf besloot de verzekeraar in eigen huis te houden.
SFB Verzekeringsgroep boekte in 2003 een brutopremie-inkomen van e 66 mln, waarvan e 57,3 mln in de schadebranche Ongevallen/Ziekte. De winst van de schade- en levenmaatschappij bedroeg e 3,5 mln. SFB Leven kocht vorig jaar overigens de maatschappij SFS Leven, een verzekeraar voor schildersbedrijven.

Reageer op dit artikel