nieuws

Nationale-Nederlanden: nog geen definitief standpunt over Gordon

Archief

“Er is door ons nog geen definitief standpunt in de claim van Gordon ingenomen.” Zo reageerde Nationale-Nederlanden desgevraagd op twee artikelen in De Telegraaf waarin de Amsterdamse zanger rondom het afgelopen weekeinde scherpe kritiek had geuit op NN.

Gordon had zijn nieuwe theatershow voor f 800.000 bij NN verzekerd. De toernee ging niet door omdat de zanger te maken kreeg met acute reuma. NN zou niet willen uitbetalen.
In een interview met Henk (Privé) van der Meyden stelt de zanger: “Men heeft mij gewezen op de beroemde kleine lettertjes, waarin staat dat ik het hen had moeten melden dat ik ineens ziek was geworden. Mijn standpunt is dat ze mij van tevoren om een gezondheidsverklaring hadden moeten vragen. Dat heeft men verzuimd.”
“Men suggereert dat ik, toen ik de verzekering sloot, al wist dat ik aan reumatoïde artritis leed. Maar dat is niet zo. Op het moment dat ik de verzekering sloot, was die diagnose niet gesteld. Ik had alleen last van mijn voet. Mijn arts had nooit gezegd dat dit een ernstige vorm van reuma was. Maar de verzekering houdt voet bij stuk. Men wil geen cent uitbetalen”.
Volgens NN-woordvoerder Han-Paul van Westing was NN verrast door de publicaties. “Wij zijn over deze claim nog in gesprek met de Stichting Vecta Garantiefonds. Via deze Stichting worden meerdere evenementen op één polis verzekerd, waaronder deze theatershow van Gordon.”

Reageer op dit artikel