nieuws

Nationale-Nederlanden komt met eurokoopsom

Archief

Ter gelegenheid van de eurotop van 11 en 12 december heeft Nationale-Nederlanden de Eurokoopsom geïntroduceerd.

De beleggingsverzekering speelt in op de komst van de euro door een deel van de premie te beleggen in het oktober vorig jaar geïntroduceerde NN Euro Fonds. Dit fonds belegt zowel in obligaties van landen die vrijwel zeker tot de Europese Monetaire Unie toetreden, als in landen die op termijn willen toetreden.
De premie voor de EuroKoopsom wordt voor 25% of 50% in het NN Euro Fonds belegd. In de eerste variant (25% in Euro Fonds) – geschikt voor een looptijd van meer dan twintig jaar – wordt gaat 25% naar het NN Nederland Fonds en 50% naar het NN Aandelen Fonds. Bij de tweede variant (50% in Euro Fonds) – voor looptijden van tien tot twintig jaar – krijgen de twee andere fondsen ieder 25% van de inleg.
Euroboekje
Tegelijkertijd heeft NN een speciaal euroboekje (‘De voordelen en achterkanten van de euro’) uitgegeven. De 48 pagina’s tellende uitgave geeft algemene informatie over de invoering en gevolgen van euro, maar gaat tevens in op specifieke verzekeringszaken. Aan bod komen onder meer de voorbereidingen die verzekeringsadviseurs en hun zakelijke relaties met het oog op de euro moeten treffen.
Het boekje is geïlustreerd door elf bekende tekenaars, die hun visie geven op de euro. Zij doen dat door voor één deelnemend land de achterkant van hun euromunt te tekenen.
De Franse achterkant van de euro volgens tekenaar Hein de Kort.

Reageer op dit artikel