nieuws

National Academic wisselt Menzis in voor Avéro

Archief

Het volmachtbedrijf National Academic verkoopt komend jaar zorgpolissen van Avéro Achmea in plaats van Menzis. De slechte declaratie-afhandeling door Menzis is de oorzaak van de overstap.

“Wij werkten al vele jaren heel plezierig samen met Menzis. Per 1 januari zijn zij echter overgestapt naar een nieuw computersysteem. De invoering van de basisverzekering is goed verlopen en de polissen kwamen er prima uit, maar daarna ging het fout met de afhandeling van de declaraties en dat konden wij ook niet meer uitleggen aan 74.000 zorgklanten”, aldus woordvoerder Barthold Jongejan van National Academic.
Voor de declaratie-afhandelig gaat National Academic nu in zee met het Eindhovense volmachtbedrijf Aevitae. “De declaratie-afhandeling vindt vrijwel geheel geautomatiseerd plaats en er wordt een uitbetaling binnen tien dagen gegarandeerd.”
Studenten
Net als andere tussenpersonen en zorgverzekeraars legt National Academic de nadruk op de prijs. De basispremie voor de naturavariant bedraagt _ 87,90 en is daar “lager dan de gemiddelde premie van 2006”. De basispremie voor de restitutiepolis is _ 1 hoger en komt uit op _ 88,90.
Het volmachtbedrijf richt zich vooral op hbo’ers, academici en middelbaar en hoger personeel. Om ook de studenten aan zich te binden, krijgen die een speciaal aanbod. Als zij een zorgverzekering sluiten, krijgen zij daar voor _ 1,75 per maand een inboedel-, aansprakelijkheids- en doorlopende reisverzekering met werelddekking bij. “Dat is een habbekrats.”
Mutaties
Alle verzekerden bij National Academic hebben onlangs een inlogcode voor hun persoonlijke pagina ontvangen. “Het is opvallend hoeveel mutaties er al zijn doorgegeven. Binnen twee dagen waren dat er vijfhonderd. De meeste mutaties betroffen pakketwijzigingen, vooral richting de luxere varianten.”

Reageer op dit artikel