nieuws

National Academic hield kosten in na opzeggen ziektekostenpolis

Archief

National Academic heeft kosten (_ 17,50) in rekening gebracht bij verzekerden die hun ziektekostenverzekering hebben opgezegd. “Per abuis”, stelt de Dordtse onderneming.

Bij verzekerden die vóór 1 maart hun ziektekostenverzekering bij National Academic (NA) hebben opgezegd, zijn royementskosten in rekening gebracht. Dat gebeurde door _ 17,50 af te trekken van de nog terug te betalen premies over januari en februari. Volgens een woordvoerder van NA was dit een vergissing. “Wij brengen standaard administratiekosten in rekening als bijvoorbeeld een auto- of inboedelverzekering wordt opgezegd. Per abuis is deze regeling ook in ons automatiseringssysteem voor de zorgverzekering beland. De desbetreffende verzekerden worden hierover nog geïnformeerd.”
In de algemene voorwaarden van de zorgverzekeraar voor hbo’ers, academici, middelbaar en hoger personeel staat dat “voor de incasso van de premies en het wijzigen van polissen administratiekosten in rekening worden gebracht.” Hieronder worden ook de kosten van royement verstaan. “Deze werkwijze hangt samen met onze tariefstelling. Iemand die veelvuldig van autoverzekering verandert, betaalt ook de kosten hiervoor. Hierdoor kunnen we de premie laag houden”, licht NA toe.
Misgelopen
NA heeft verder aan verzekerden die hun ziektekostenverzekering hebben opgezegd, verzocht zelf de premie over maart terug te vorderen bij hun bank. “Vorig jaar zijn we ongeveer _ 20.000 misgelopen, doordat we premies hebben terugbetaald terwijl verzekerden intussen zelf de automatische incasso hadden gestorneerd. Verzekerden die nu de premie over maart niet storneren, krijgen alsnog in april het bedrag teruggestort.”

Reageer op dit artikel