nieuws

Nationaal Spaarfonds gaat de uitvaartverzekering ‘pimpen’

Archief

Nationaal Spaarfonds wil uitvaartverzekeringen op “een totaal andere manier” onder de aandacht van mensen gaan brengen. De Delta Lloyd-dochter heeft daartoe een eerste stap gezet met de lancering van de website pimpmygrave.nl.

Op de site kan de premie snel worden berekend en een uitvaartpolis direct worden gesloten. Nationaal Spaarfonds biedt een kapitaalverzekering voor drie pakketten: standaard _ 5.000, uitgebreid _ 6.000 en zeer uitgebreid _ 7.500. Met dat geld kan de verzekerde “een stempel drukken op de eigen uitvaart”, meent de maatschappij, die daaraan kreten koppelt als “een knalfeest met jouw muziek” of “de laatste rit in een vette auto”.
De website is een vervolg op een eerdere mailactie, gericht op jongeren die binnenkort 21 jaar worden. “Die gaan namelijk hun eigen verzekeringen regelen”. Die mailings leverden “een heel goede respons” op. Met pimpmygrave.nl richt Nationaal Spaarfonds zich ook nadrukkelijk op jongeren. Het idee is afgeleid van een populair televisieprogramma van muziekzender MTV: ‘Pimp my ride’.
Volgens marketingmanager Jorissa Kuipers is pimpmygrave.nl de eerste uiting in een reeks. Meerdere actie-websites staan op de rol. “Veel uitvaartverzekeraars sturen brieven met trieste foto’s van wapperende bomen, vergeten blaadjes en zwarte kisten(…). Wij kunnen ons niet voorstellen dat iedereen zich identificeert met een treurwilg als beeld van zijn laatste afscheid.”
Uitvaartlabel
Nationaal Spaarfonds is binnen de Delta Lloyd Groep hét label voor uitvaartpolissen. De portefeuille is circa 400.000 polissen groot en van groot belang voor de Waalwijkse maatschappij. “Het totale actieve klantenbestand is ook rond de 400.000”, aldus Kuipers.
Het sluiten van verzekeringen via internet gebeurt bij Nationaal Spaarfonds (nog) niet grootschalig. “We bieden die mogelijkheid bij de huwelijksdagverzekering en nu ook bij de ziektekostenverzekering.” Nationaal Spaarfonds heeft 165.000 klanten een aanbod gedaan voor een zorgpolis (van risicodrager Delta Lloyd). “Dat loopt goed.”
Ohra verkoopt sinds kort ook weer polissen voor eigen risico. In 2002 werd die portefeuille (28.000 polissen) nog overgedragen aan Nationaal Spaarfonds.

Reageer op dit artikel