nieuws

Nationaal opleidingsinstituut midden dit jaar van de grond

Archief

De oprichting van een nationaal opleidingsinstituut voor de verzekeringsbranche moet midden dit jaar een feit zijn. Dit zegt voorzitter Jan Verheij van de Stichting Vakontwikkeling Verzekeringsbedrijf (SVV) in het eigen relatieblad Stimulans.

In het nieuwe nationale opleidingsinstituut zullen de SVV en alle mondelinge opleidingsinstituten zijn samengevoegd, uitgezonderd de Stichting Assurantie Cursussen (SAC) die zich heeft teruggetrokken.
De krachtenbundeling zal volgens Verheij leiden tot het aanbod van meer en kwalitatief betere producten en een eenduidig prijsbeleid. Het terugtrekken van de SAC uit het fusieproces zal daarin geen verandering brengen, zegt Verheij. “Komt de SAC niet op zijn besluit terug, dan zullen er twee stichtingen ontstaan.”
De streefdatum van 1 juli dit jaar waarop de fusie een feit moet zijn, zal vrijwel zeker worden gehaald, meent Verheij. “Het zou me zeer teleurstellen als we dat niet halen. Ik zie het als een uiterste datum. Daarna zal het nog wel een half jaar duren voordat de definitieve organisatie daadwerkelijk operationeel is.”
Het nationaal opleidingsinstituut wordt volgens hem een decentraal geleide organisatie met regionale vertegenwoordigingen. Er komen vier business-units, waarvan drie voor schriftelijk onderwijs, mondeling onderwijs, en in-company-onderwijs. De vierde wordt gevormd door de uitgeverij van het leermateriaal.

Reageer op dit artikel