nieuws

Nathalie de Geus

Archief

Vorige maand werd Nathalie de Geus (40) benoemd tot directeur van de productgroep Inkomen en Verzuim bij Delta Lloyd, een nieuwe functie. Ze werkt sinds 1995 in de verzekeringsbranche en al die tijd al bij de Amsterdamse verzekeraar.

Wat is je achtergrond?
Geboren in Amsterdam, opgegroeid in Uithoorn. Mijn vader zat in het onderwijs, mijn moeder was thuis. Ik heb één jonger zusje. Voor mijn studie Rechten ben ik weer naar Amsterdam verhuisd. Inmiddels woon ik in Amstelveen met mijn gezin.
Wat was je mooiste jeugdvakantie?
Op mijn 18e ben ik voor twee maanden op reis geweest naar de VS, Californië. Deze reis maakte enorm veel indruk! Spannend om alleen op pad te gaan. Er ging een wereld voor mij open.
Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom?
Met de huisdieren uit mijn ouderlijk huis, Rosso de poes en Attila de hond, een Duitse staander draadhaar.
Voor welk beroep was je eigenlijk voorbestemd?
Zangeres. Vroeger zong ik de hele dag: in de schoolmusical, tijdens de afwas, met mijn zusje die piano speelde, op familiefeestjes, cabaret op de studentenvereniging en in een bandje met mijn vader als saxofonist.
Wat vond je het leukste vak en wat het minst leuke vak op school?
Het leukste vak vond ik biologie. Vooral erfelijkheidsleer en het practicum vond ik interessant. Het ontleden van een muis net voor de lunchpauze, zal ik niet snel vergeten. Aardrijkskunde vond ik het minst leuk.
Wat is je laatst bijgewoonde massa-evenement?
Het concert van The Police in de Arena.
Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?
Basketbal. Ik speel competitie in Amsterdam. Voor mij blijft het de leukste sport. Als de bal het net invalt, geeft dat een lekker gevoel.
Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?
Sushi of sashimi. Heerlijk, die boterzachte rauwe vis! Vooral de zalm en zalmeitjes hebben mijn voorkeur.
Wie mag er bij jou thuis een hapje mee-eten?
Onze au-pair.
Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden?
‘A day in the life’ van de Beatles uit mijn geboortejaar. Het nummer bouwt mooi op en is een beetje mysterieus.
Wat is jouw beste sportprestatie ooit?
Rond mijn twintigste speelde ik regionaal basketbal. Verder won ik kort nadat ik was begonnen met tennissen de Breitling Box League op de sportclub waar ik lid van was toen ik in Londen woonde.
Je hebt onverwacht een dag vrij. Wat ga je doen?
Uitslapen, koffie drinken met een krantje, uitgebreid lunchen met een vriendin, de kinderen uit school halen en lekker koken.
Naar wat luister je in de auto?
Radio 538.
Waar heb je een uitgesproken hekel aan?
Stofzuigen en strijken. Tanken vind ik ook heel vervelend. Ik rijd mijn auto meestal bijna leeg. Dan hoef ik niet zo vaak in de kou en de stank te staan.
Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?
Gitaar leren spelen.

Reageer op dit artikel