nieuws

Nat pak voor verzekeraars

Archief

Dat was schrikken voor de gasten van ISS Damage Services: word je met je collega’s uit de verzekerings- en expertisewereld uitgenodigd voor een dagje skûtsjesilen, maken twee windvlagen daar abrupt een einde aan…

Eind augustus werd door ISS, een groot internationaal facilitair bedrijf, dat onder meer actief is op het gebied van schoonmaak en reconditionering na calamiteiten, op het IJsselmeer bij Huizen de jaarlijkse ISS Skûtsjesilregatta georganiseerd.
Op het skûtsje Lutgerdina Smeltekop van schipper/eigenaar Andries Honing zaten de genodigden van ISS Damage Services: tien vertegenwoordigers uit de verzekerings- en expertisewereld.
Voor Almere kreeg de Lutgerdina Smeltekop een van de beruchte windvlagen te verduren waar het water op die plek bekend om staat, vertelt eigenaar Andries Honing. “We dachten nog, die hebben we goed doorstaan, maar toen kwam er nog een. Het skûtsje kwam helemaal scheef te liggen en begon water te maken. Er viel toen niet meer tegenop te pompen.” Nadat ze ongeveer een kwartier in het IJsselmeer hadden rondgedobberd, konden de drenkelingen worden opgevist. Maar inmiddels lag het schip diep in de vaargeul en stroomde vol bagger…
Met behulp van een drijvende bok uit Zwartsluis en wat duikers kon het de volgende dag worden opgetakeld. En een dag later sleepte de Lutgerdina Smeltekop een derde plaats in de wacht in een zeilwedstrijd op het Gooimeer.

Reageer op dit artikel