nieuws

Nassau: ‘Terugroep-polis’ voor middelgrote bedrijven

Archief

Nicheverzekeraar Nassau heeft een recall-verzekering geïntroduceerd die is gericht op dekking van terugroepacties van middelgrote bedrijven met een omzet tot _ 35 mln. De zogeheten ‘Middle Market verzekering’ biedt meer dekking dan de standaard recall-verzekering voor deze markt, aldus Nassau.

Bij de nieuwe verzekering heeft Nassau vooral het oog op middelgrote producenten en handelaren in de voedingsmiddelen-, (fris)drank-, cosmetica – en tabaksindustrie. Dit product biedt meer dekking dan de normale recall-verzekering die soms als uitbreiding op de aansprakelijkheidsverzekering wordt geboden.
Rozemarijne Pet, underwriter crisismanagement van Nassau: “Het aantal terugroepacties in Europa groeit al jaren explosief en daarmee ook de kosten die eraan verbonden zijn voor producenten. Deze kosten bedreigen, zeker voor middelgrote bedrijven, de continuïteit van ondernemingen en terugroepacties hebben een grote impact op de reputatie. Ook heeft de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) de regels voor recalls vorig jaar aangescherpt. Er is dan ook concreet behoefte aan een verzekering die de financiële gevolgen van een dergelijke recall tot een minimum kan beperken.”
Volgens Pet leeft vaak nog de misvatting dat dergelijke verzekeringen kostbaar zijn. “Wij willen graag aantonen dat dit niet zo is. Mede dankzij de voordelige premie (vanaf _ 3.900 per jaar) is deze recall-verzekering aantrekkelijk voor middelgrote bedrijven. Nieuw is dat nu ook onder bepaalde voorwaarden de cosmetica- en tabaksbranche zich bij ons kunnen verzekeren.”
Dekking
De nieuwe verzekering biedt dekking voor de kosten van zowel een recall vanwege onopzettelijke productaantasting als vanwege opzettelijke productaantasting. Behalve de gebruikelijke dekking voor terugroepkosten en continue toegang tot een crisisadviseur, is ook het verlies van nettowinst op de teruggehaalde producten gedekt.

Reageer op dit artikel