nieuws

Nasleep Spitzer zorgt voor ontslagen bij Britse Aon

Archief

Het Britse Aon gaat de komende twee jaar 750 banen schrappen, meer dan 10% van het totale Britse personeelsbestand

De meeste ontslagen vallen bij de administratieve afdelingen en het riskmanagement. Deze afdelingen zijn het meest afhankelijk van provisiebetalingen en daardoor het meest getroffen door de Spitzer-affaire. De nieuwe situatie laat geen ruimte meer voor sommige administratieve activiteiten die makelaars normaal gesproken voor hun verzekerden uitvoerden. Aon: We zijn overgestapt naar een ander economisch model waarbij alles voor de klant wordt gedaan. Spitzer onderzocht waarom de klant voor processen in de markt moest betalen. Met dit model doen ze dat niet langer. Het is begrijpelijk dat sommige diensten worden overgedragen aan kantoren waar het goedkoper is. Verwacht wordt dat het terugbrengen van het aantal arbeidsplaatsen zal gebeuren deels door natuurlijk verloop en deels voor ontslagen.

Reageer op dit artikel