nieuws

Naam Rijnmond verdwijnt na integatie in Elvia

Archief

Verzekeraar Rijnmond verwijnt begin volgend jaar uit de markt. De maatschappij wordt per 1 januari 1997 volledig geïntegreerd in Elvia Verzekeringen, waarvan de juridische structuur inmiddels is omgezet.

Elvia en Rijnmond zijn beide onderdeel van Allianz, zij het via afzonderlijke moderbedrijven: Elvia en DKV. De twee maatschappijen werken in de Nederlandse markt nauw samen in ziektekostenverzekeringen en overige varia-verzekeringen en bedienen zich van het intermediair als verkoopkanaal.
Om dat intermediair een beter en vollediger aanbod van produkten te kunnen bieden en tevens de service te kunnen optimaliseren, worden de twee bedrijven per 1 januari 1997 samengevoegd. Per die datum worden onder de naam Elvia Verzekeringen produkten aangeboden van de branches brand, ziektekosten, varia, en leven.
De vestiging van Rijnmond in Rotterdam (60 medewerkers) wordt gehandhaafd.
Vooruitlopend op deze integratie is de juridische structuur van Elvia gewijzigd van ‘filiaal’ in een NV. Elvia bestaat uit 3 werkmaatschappijen: Elvia Schadeverzekeringen NV, Elvia Levensverzekeringen NV, en Elvia Zorgverzekeringen NV, dat al begin dit jaar operationeel is geworden. De directie van Elvia zal per 1 januari 1997 bestaan uit H.K.H. Aanstoot en K.H. Schulte, thans nog directeur van Rijnmond.
Voor Elvia Reisverzekeringen, nog steeds een filiaal van het Zwitserse Elvia, is er niets veranderd.

Reageer op dit artikel