nieuws

Naam Norwich Union verdwijnt na integratie in Royal Nederland

Archief

Royal Nederland zal het schadebedrijf van Norwich Union volledig integreren in haar organisatie. Daarmee verdwijnt de naam uit de Nederlandse markt. Mede door de forse autonome groei verwacht Royal dit jaar op ongeveer f 1 mrd premie-inkomen uit te komen.

Norwich Union Schadeverzekering, tot vier jaar terug bekend onder de naam Schiedam Verzekeringen, was sinds 1962 eigendom van de Britse verzekeraar Norwich Union. De maatschappij vierde in 1991 haar 125-jarig bestaan.
Het bruto premie-inkomen van de Nederlandse dochter van Norwich Union is nooit veel hoger geweest dan de f 84,2 mln over 1993. Ook het aantal medewerkers (68) is vrij constant gebleven. Norwich Union is in ons land hoofdzakelijk actief in de branches auto (f 50 mln) en brand (f 17,9 mln). De portefeuilles ziekte en ongevallen, transport, en overige varia hadden gezamenlijk een premievolume van f 14,3 mln. Het gemiddelde brancheresultaat bedroeg vorig jaar f -9,4 mln, tegenover f -1,6 mln in 1992.
Volgens de directie van Royal Nederland maakt de aankoop van Norwich Union Schade een verdere evenwichtige groei en expansie mogelijk. Bovendien wordt een betere spreiding bereikt van het premie-inkomen over de zakelijke en particuliere markt. Royal had over 1993 een premie-inkomen van f 730,3 (626,8) mln. Met name het levenbedrijf groeit snel.
Met de naam zal ook de kathedraal van Norwich, het beeldmerk van Norwich Union verdwijnen.

Reageer op dit artikel