nieuws

Na VegaPolis nu ook Agis RookvrijPolis

Archief

Zorgverzekeraar Agis en de Stichting PreventiePolis introduceren de eerste rookvrije ziektekostenverzekering in ons land. De Agis RookVrijPolis richt zich op niet-rokers en mensen die willen stoppen met roken en biedt allerlei vergoedingen om dit te ondersteunen.

Met deze collectieve zorgverzekering willen Agis en Stichting PreventiePolis mensen stimuleren om te stoppen en bevestigen in hun keuze voor een rookvrije leefstijl.
Van de Nederlanders ouder dan 15 jaar rookt nog steeds zo’n 28% oftewel ruim 3,5 miljoen mensen. Jaarlijks proberen honderdduizenden mensen te stoppen met roken. Naast het bieden van erkenning aan niet-rokers willen Agis en de Stichting PreventiePolis twijfelrokers ondersteunen bij hun stoppogingen.
Afhankelijk van de aanvullende verzekering kunnen mensen rekenen op een vergoeding van _ 100 tot _ 150 voor de eerste keer dat zij een stoppen-met-roken-cursus volgen. Maar ook een eventuele tweede stoppoging wordt deels vergoed. Verder biedt de polis kortingen op onder meer nicotinepleisters en -kauwgom.
Om gezond gedrag te bevorderen, krijgen verzekerden een extra vergoeding voor cursussen over leefstijl, gezondheid, voeding en dieet. Tien procent korting op fitness en het vergoeden van de eigen bijdrage van de medische beweegprogramma’s van Agis verlaagt de drempel om weer in beweging te komen.
Partner
De ervaring leert dat mensen het stoppen langer en makkelijker volhouden als de partner ook niet rookt. De RookVrijPolis geeft daarom een vergoeding van _ 100 voor de stopcursus van de partner, ook als deze niet bij Agis verzekerd is. De vergoeding voor de partner en de tweede stoppoging van de verzekerde zijn volgens Agis uniek in ons land. “De dekking voor niet-verzekerde partners vormt zelfs een wereldprimeur.”
Geen controle
“De RookVrijPolis biedt erkenning aan niet-rokers en is bedoeld als stimulans voor mensen die van het roken af willen. Er vindt daarom geen controle plaats op het eventuele rookgedrag van verzekerden”, aldus Agis.

Reageer op dit artikel