nieuws

Multisafe koopt Vandenende

Archief

Multisafe wordt een dezer dagen de nieuwe eigenaar van het Westlandse intermediairbedrijf Vandenende Adviesgroep. De twee intermediairbedrijven zijn samen goed voor een provisieomzet van meer dan _ 10 mln.

De huidige aandeelhouders van Vandenende Adviesgroep zijn oprichter Arie van den Ende (50%) Marc Kuipers (25%) en verzekeraar Fortis ASR. De laatste houdt zijn aandelenbelang in Vandenende aan. Dat is opvallend, omdat Fortis ASR al langer hardop roept zijn participaties in assurantiekantoren te willen afbouwen.
Vandenende Adviesgroep kwam rond de eeuwwisseling in financiële problemen door investeringen in projecten (zoals Esperion) die niet slaagden. Van die tijd dateert ook het aandelenbelang van Fortis ASR (Amev). Volgens Arie van den Ende staat het kantoor er nu veel beter voor. “Het bedrijf heeft een moeilijke periode achter de rug, maar het tij is gekeerd. De onderneming draait goed.” In 2005 zorgden ruim vijftig medewerkers, vanuit drie vestigingen in het Westland en één in Den Haag, voor een omzet van zo’n _ 4,5 mln.
Multisafe was vorig jaar goed voor een omzet van bijna _ 6 mln. “Dat wordt dit jaar wel meer dan _ 7 mln”, zegt directielid Michael Mackaaij. Hij meldt en passant dat Multisafe ook op het punt staat een Brabants kantoor met een omzet van _ 1 mln over te nemen. Daarmee gaat het kantoor tot de dertig grootste intermediairbedrijven van ons land behoren. “Dat is geen doel op zich, hoor”, stelt Mackaaij. “We wilden gewoon graag een vestiging in die regio. En eigenlijk zoeken we er ook nog één aan de andere kant van Nederland.”
Bij Multisafe, zetelend in Huis ter Heide, werken tachtig mensen. De directie bestaat uit Gert Dingemans (algemeen directeur), Willem Boot en de broers Michael en Raymond Mackaaij.
Bij Vandenende Adviesgroep is onlangs algemeen directeur René van Gils vertrokken. Hij is zelf opgestapt. Nieuw in de bedrijfsleiding is commercieel directeur Christiaan Trox.

Reageer op dit artikel