nieuws

Movir verhoogt keuringsgrens aov

Archief

Arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir heeft met ingang van 15 augustus de grens voor medische keuringen verhoogd van _ 75 naar een verzekerd dagbedrag van _ 145.

De verzekeraar wil met de verhoging van de keuringsgrens de drempel van een medische keuring wegnemen. “Hierdoor kan nu een grote groep kandidaat-verzekerden eenvoudiger en sneller een arbeidsongeschiktheidsverzekering sluiten”, stelt Movir.
Omgerekend houdt de verhoging in dat een vrijberoepsbeoefenaar met een inkomen tot _ 66.156 geen medische keuring hoeft te ondergaan. “Voor deze berekening is het dagbedrag van _ 145 vermenigvuldigd met 365 en vervolgens gedeeld door 0,8, aangezien 80% van het inkomen verzekerd mag worden”, legt een woordvoerder van Movir uit.

Reageer op dit artikel