nieuws

Movir ‘beste aov-verzekeraar’

Archief

Movir is voor het vierde achtereenvolgende jaar door het intermediair als beste aov-verzekeraar aangemerkt. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek door de sectie Mediac van de NVA.

In de enquête worden premies, voorwaarden, medische acceptatie, ondersteuning, administratie, schade en de samenwerking in het algemeen beoordeeld door tussenpersonen. Verzekeraars die in het onderzoek zijn opgenomen, zijn naast Movir nog AXA, Fortis ASR, De Goudse en Interpolis.
Op de voorwaarden scoort Movir met een 8,1 veruit het beste, gevolgd door Interpolis met een 7,3 en AXA met een 6,9. Ook op het gebied van ondersteuning, dat betreft software en opleiding, komt Movir als beste uit de bus met een 7,4. Interpolis scoort hier het zwakst met een 4,7. Ook De Goudse scoort onvoldoende met een 5,7.
Laatste plaats
Op de premie scoort Movir minder. Daar mag Interpolis zich als beste beoordeeld weten met een 7,8, gevold door AXA (7,6). Echter op de terreinen schade en administratie wordt Movir weer als beste gewaardeerd. Op het gebied van administratie scoren de vijf verzekeraars allemaal een voldoende, maar alleen Movir komt boven de 7 uit. En op het onderdeel preventiefaciliteiten scoort de ING-dochter met een 7,9 duidelijk beter dan nummer twee AXA (6,5) en nummer drie Interpolis (6,2).
Met in totaal 52 gescoorde punten mag Movir zich dus wederom de beste noemen. Met 46,3 punten neemt AXA de tweede plaats in, op de voet gevolgd door Interpolis met 46,2 punten. De Goudse is vierde en Fortis ASR moet genoegen nemen met de laatste plek.
Concurrentie
Movir-directeur Dick Bukman is tevreden met het resultaat. “Uit de score van ons eigen onderzoek blijkt dat we in een stijgende lijn zitten. In oktober van dit jaar behaalden we nog een score van 4,11 op een schaal van 1 tot 5. De uitslag van de NVA-sectie Mediac zien we als een extra bevestiging. En tevens als een stimulans om verder te gaan: we willen de concurrentie voor blijven.”

Reageer op dit artikel