nieuws

Monuta verwacht 40% omzetgroei

Archief

Uitvaartverzekeraar Monuta verwacht dit jaar een forse omzetgroei te realiseren. “Wij hadden al een omzetstijging van 20% begroot en lopen ook daar nog eens 20% op voor”, zegt directeur Jan Willem Baake van Monuta

De productiestijging is volgens Baake voor een groot deel te danken aan het intermediaire kanaal. “In totaal denken wij dit jaar op een verzekerd kapitaal van ongeveer _ 530 mln (2006: 430 mln.) uit te komen en daarvan zal circa _ 400 mln via het intermediair worden gerealiseerd.”
Monuta heeft 2.800 tussenpersonen in de boeken staan en die zorgen op dit moment voor een forse productiestijging, zegt Baake. “Bij tussenpersonen is op dit moment een grote belangstelling voor onze producten. Veel lijfrente- en spaarloonposten zijn weggevallen en ook op de hypotheekmarkt gaat het moeizaam”, zegt hij. “Veel tussenpersonen verleggen dan hun aandacht naar andere terreinen.”
Kleinere adviseurs
Volgens Baake is het succes mede een gevolg van de specifieke manier waarop Monuta met het intermediair omgaat. “In tegenstelling tot bijvoorbeeld Dela die zich vooral op de grote adviseurs richt, zijn bij ons ook kleinere tussenpersonen die bijvoorbeeld maar vijf verzekeringen binnenbrengen, welkom. Verder vertalen onze investeringen in ketenintegratie en automatisering zich nu terug, terwijl het beleid voor verkoop via internet ook vruchten afwerpt”, aldus Baake. “Wij kiezen er heel bewust voor om de assurantieadviseur daarin een hele centrale plaats te geven. “Wij hebben een direct-sluitenformule die we rechtstreeks koppelen aan de site van de tussenpersoon. Of de klant nu via Monuta.nl binnenkomt of bij intermediair Jansen.nl, in alle gevallen komt hij bij deze adviseur terecht”, aldus Baake.
Na in mei de negentigste volmacht te hebben weggegeven, verwacht Monuta in oktober zover te zijn dat de honderdste volmacht wordt verleend. Baake wil nog niet zeggen om welke assurantieadviseur het gaat.

Reageer op dit artikel