nieuws

Monuta versterkt positie in uitvaartverzorging

Archief

Monuta heeft zijn marktpostie in de uitvaartverzorging verstevigd via de overname van de Haagse Innemee Groep en een drietal uitvaartcentra in de provincie Noord-Brabant.

Veruit de grootste vis is Innemee, met drie uitvaartcentra en vier mortuaria (twee in Den Haag en twee in Rijswijk). De onderneming, die sinds 1992 ook op het Zeeuwse Walcheren actief is, verzorgt jaarlijks duizend uitvaarten. De naam Innemee blijft gehandhaafd, de 32 werknemers komen in Monuta-dienst. Ook voor de depositohouders verandert niets.
De grootste Brabantse overname betreft Uitvaartverzorging Sol in Eindhoven. Dit zusterbedrijf van administratiekantoor Crematoria in Best beschikt over één uitvaartcentrum en vier mortuaria. In Tilburg is uitvaartcentrum Denissen eigendom geworden van Monuta. Ten slotte is nog uitvaartcentrum Kaatsheuvel opgekocht. Sol, Denissen en Kaatsheuvel behouden hun naam; de werkgelenheid van het personeel is niet in het geding.
Gezamenlijk zijn de Brabantse centra goed voor zo’n 850 uitvaarten per jaar. Monuta verzorge vorig jaar vanuit ruim tachtig uitvaartcentra een kleine 12.000 uitvaarten.
Crematoria
Bij administratiekantoor Crematoria (Best) is overigens de directie vervangen. Toon Jansen en Corine van de Sande-Van Hal zijn de nieuwe directieleden. Hein en Gerrit-Jan Swinkels treden terug en gaan zich toeleggen op de ontwikkelingen van nieuwe crematoria en vastgoed.
Administratiekantoor Crematoria beheert crematoria in Uden, Leiden, Spijkenisse en Capelle aan den IJssel; in die laatste plaats bezit het kantoor tevens begraafplaats Schollevaar.

Reageer op dit artikel