nieuws

Monuta verleent twee volmachten

Archief

Monuta heeft deze maand weer twee assurantiekantoren een volmacht verstrekt: Summa Assuradeuren uit Limburg en het Noord-Hollandse P.H. Verheul Assuradeuren. In totaal heeft de uitvaartverzekeraar dit jaar al acht volmachten afgegeven.

P.H. Verheul Assuradeuren maakt samen met een gelijknamige assurantiemakelaardij, administratiekantoor, vastgoedmakelaardij en managementconsultancy deel uit van de Verheul Groep. Assurantiebedrijf Verheul, opgericht in 1981 en sinds 2001 een volmachtbedrijf rijk, zetelt in Anna Paulowna en heeft bijkantoren in Schagen en Wieringerwerf. De onderneming telt 55 medewerkers, van wie 35 actief zijn voor het verzekeringsbedrijf. P.H. Verheul Assuradeuren is al gevolmachtigde voor Aegon, Nationale-Nederlanden en Arag. In volmacht worden hoofdzakelijk verzekeringen in poolverband ondergebracht.
Summa, dat begin dit jaar ontstond uit een fusie tussen Végio Verzekeringsgroep en Summa Adviesgroep, heeft vestigingen in Oirlo, Bergen en Panningen. Het kantoor richt zich met name op Noord- en Midden-Limburg en telt circa 55 medewerkers. De gezamenlijke provisie-omzet – vorig jaar circa e 3,3 mln – is voor 70% afkomstig uit schadeverzekeringen. Summa heeft verder onder meer volmachten van Delta Lloyd, Stad Rotterdam, Amev, Avéro, Europeesche, Arag en Levob.
Meer volmachten
Monuta ondertekende dit jaar al acht volmachtovereenkomsten. In totaal zijn er vijftien volmachten verstrekt. “De snel groeiende belangstelling van het intermediair voor uitvaartverzekeringen heeft enerzijds te maken met deze groeiende markt en de daarmee samenhangende commerciële kansen en anderzijds met de zorgplicht die tussenpersonen hebben om hun klanten zo volledig mogelijk te adviseren”, zo luidt de verklaring van Monuta. De uitvaartverzekeraar zegt in gesprek te zijn met een aantal kantoren en verwacht dit jaar nog meer volmachten te verlenen.
De Verheul Groep is het achtste kantoor dat dit jaar een Monuta-volmacht ontvangt. Op de foto v.l.n.r. Niels de Haan (volmachtbeheerder), Peter van Trappen (directeur verzekeringsbedrijf, Peter Verheul (algemeen directeur) en van Monuta: Johan Pieters (senior accountmanager), Yannik van Bergeijk (commercieel specialist/volmachten), Jan-Willem Baake (adjunct-directeur en Cors Hage (algemeen directeur).

Reageer op dit artikel