nieuws

Monuta koppelt hogere omzet aan stijging bedrijfsresultaat

Archief

Monuta heeft een uitstekend jaar achter de rug. Omzetgroei in dubbele cijfers werd gekoppeld aan een stevige verbetering van de winst.

De jaarwinst van de uitvaartverzekeraar bedroeg vorig jaar _ 16,1 mln, tegen _ 10,2 mln een jaar eerder. De premieomzet steeg tot _ 68,4 (60,9) mln, waarvan _ 2,7 (1,9) mln aan koopsomstortingen. De Monuta-portefeuille telt inmiddels meer dan één miljoen polissen.
In 2005 werden iets meer dan 90.000 nieuwe verzekeringen in de boeken bijgeschreven. De productie steeg, uitgedrukt in verzekerd kapitaal, met een kleine 10% tot _ 427 (391) mln. Daarvan komt 60%, oftewel _ 250 mln, binnen via tussenpersonen. Vijf procent hiervan wordt direct gesloten via internetsites van de tussenpersonen. Het gaat om zo’n 5.000 polissen.
Volmachten
Monuta heeft vorige maand een volmacht verleend aan Lodewijk Assurantiën en Zo Verzekeringen. Inmiddels staan bijna vijftig volmachten uit. Het volmachtkanaal zorgde in 2005 voor circa 5% van de intermediaire productie. ZO Verzekeringen, dochter van de onderlinge verzekeringsmaatschappij Zwammerdam, werkt met 160 tussenpersonen en heeft 20.000 verzekerden in de boeken staan.
Lodewijk Assurantiën in Wezep bedient 7.000 klanten en had al volmachten van AXA, London en Arag. Kantoordirecteur is Fred Lodewijk; Douwe Edelenbos is hoofdvolmacht.
Douwe Edelenbos en Johan Pieters voor het Apeldoornse kantoor van Monuta.

Reageer op dit artikel