nieuws

Monuta koopt Begrafenis Sociëteit Edam/Volendam

Archief

Onlangs viel in de Doopsgezinde Vermaning in Edam het doek voor de circa 160 jaar oude Begrafenis Sociëteit Edam/Volendam. Tijdens een algemene ledenvergadering werd besloten deze onderlinge te verkopen aan uitvaartverzekeraar Monuta.

Er was ook niet veel keus blijkt uit het verhaal achter deze verkoop. “Edam/Volendam heeft al jaren niet meer positief kunnen draaien”, zegt administrateur Evert Karregat van de Begrafenis Sociëteit. “Daarnaast worden ook de eisen van de toezichthouder voortdurend verder aangescherpt. De inspanningen om de zaak draaiende te houden, nemen daarom steeds verder toe. Vandaar dat we hebben besloten om de portefeuille te verkopen nu onze onderhandelingspositie nog goed is, zegt hij.
Edam/Volendam heeft op dit moment circa 2.500 leden en 3.175 polissen. Behalve Karregat waren er geen medewerkers. “Zelf ben ik trouwens in loondienst van een ander bedrijf. Het enige wat ik kwijt raak, is een aantal uren”, zegt hij.
De verkoop is overigens nog niet helemaal rond, meldt Mark Debets van Monuta. “De verkoop ligt op dit moment ter goedkeuring bij De Nederlandsche Bank.”

Reageer op dit artikel