nieuws

Monuta breekt record nipt

Archief

Monuta heeft vorig jaar het record van de verzekerdengroei nipt gebroken. De uitvaartverzekeraar verwelkomde 68.686 nieuwe verzekerden, nog geen honderd meer dan in 2003. Halverwege de jaargang lag het aantal nieuwe verzekerden met 37.650 nog 27% voor op het voorgaande jaar. Het uitblijven van overnames en het ontbreken van acties met zorgverzekeraars in de tweede helft van 2004 drukten uiteindelijk de groei. Desondanks toont Monuta zich “zeer tevreden over de ontwikkelingen”. De brutoproductie over het afgelopen jaar kwam uit op € 391 mln verzekerd kapitaal, tegen € 351 mln een jaar eerder (+11%).

Volgens Jan-Willem Baake, adjunct-directeur verzekeringen bij Monuta, hebben vooral de assurantietussenpersonen het goed gedaan. “De groei via dit kanaal bedroeg 25% en ook voor het komende jaar hebben we hier hoge verwachtingen van.” Monuta breidde het aantal aanstellingen uit met 284 en verkoopt zijn producten inmiddels via 2.200 tussenpersonen. De eigen loondienstadviseurs, 55 in getal, verhoogden hun productie met 10%. De aanwas via zorgverzekeraars was in 2004 lager dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel