nieuws

MoneYou verkoopt online Reaal-polissen

Archief

Online hypotheekverstrekker MoneYou (Bouwfonds) heeft een schadeverzekeringsmodule toegevoegd aan zijn site. Via de module (www.moneyou.nl/verzekeringen) kan de klant zijn premie berekenen en de polis direct online sluiten. Het is ook mogelijk eerst online een offerte aan te vragen en later de verzekering te sluiten.

Via de site zijn inboedel-, opstal-, rechtsbijstand-, aansprakelijkheids-, ongevallen- en doorlopende reisverzekeringen te sluiten. Risicodrager is Reaal. “Ongeveer de helft van de klanten die een hypotheek sluiten bij MoneYou, sluit daarbij ook een of meerdere schadeverzekeringen”, zo motiveert marketingmanager Karin Polman de uitbreiding. “Daarom wilden we die mogelijkheid ook gaan bieden via onze site.”
Circa 80% van de klanten die een MoneYou-hypotheek sluiten, doet dat via de site en na telefonisch advies. Bij 20% vindt een gesprek plaats bij een adviseur. “In de meeste gevallen zijn dat adviseurs die ons product in de schappen hebben liggen”, zegt Polman. “Die klanten zijn dus niet eerst op onze site geweest.” Dit jaar wil MoneYou de hypotheekomzet ruim verdubbelen, net als vorig jaar.

Reageer op dit artikel