nieuws

Money-1 biedt volledig online te sluiten kapitaalverzekering

Archief

Onder de naam Money-1.nl is de eerste website van start gegaan waar bezoekers volledig online een levensverzekering kunnen sluiten voor het opbouwen van de aflossing voor de eigen hypotheek. Initiatiefnemer is Peter Beszelsen.

Hij is anderhalf jaar bezig geweest met de voorbereidingen voor de site. "We hebben de merknaam gedeponeerd in 28 Europese landen. We willen ook actief worden in populaire emigratielanden als België, Frankrijk en Spanje. Daarnaast willen we hiermee merkenconcurrentie tegengaan", aldus Beszelsen.
Bij Money-1 kunnen volledig online verzekeringen worden gesloten van Legal & General, Zwitserleven, De Amersfoortse en Arag. Het gaat om risicopolissen, aov's, rechtsbijstandverzekeringen, diverse koopsomverzekeringen én een kapitaalverzekering waarmee de hypotheekaflossing bij elkaar gespaard kan worden. Het laatste product betreft de Nova Polis van Legal & General, met een gegarandeerd rendement van 3,36%. "De klant kan op onze site behoorlijk wat informatie vinden. Hij moet dan wel een minicursus doen als hij volledig online wil sluiten", zegt Beszelsen. Is dat het geval, dan wordt de provisie retour gegeven aan de klant. Die betaalt dan tussen de _ 55 en _ 245 per polis en dat scheelt tegen de _ 10.000 aan provisie, rekent Money-1 voor op zijn site.
Uurtarief
Wil de klant een beleggingsverzekering zonder garantie-element, dan kan hij een adviseur in de arm nemen tegen een uurtarief van _ 115. "Wij schatten in dat een adviseur ruim dertig uur met een advies bezig is. Dan kom je op een bedrag waar geen tussenpersoon zich voor hoeft te schamen."
Beszelsen heeft het land in vijf regio's verdeeld en praat met vijf grotere partijen die elk een regio voor hun rekening willen nemen. "Die betalen entreegeld en een aparte fee per lead." Klanten kunnen indien gewenst een abonnement sluiten voor _ 200 per jaar.
Het aanbod van producten zal nog worden uitgebreid. "Het is een dynamisch gebeuren. Wij bieden nu de maatschappijen die het meest transparant zijn. Helderder dan dit kan het niet."
Beszelsen heeft sinds veertien jaar het eigen adviesbedrijf Kerckemeren Consult, gevestigd in het Brabantse Budel-Schoot. Daarvoor was hij in dienst bij Legal & General. "Ik ben geschoold in het House of Lords van de Nederlandse verzekeraars." Over de omvang van zijn eigen bedrijf wil Beszelsen geen mededelingen doen. "Onze portefeuille is flink groot."

Reageer op dit artikel