nieuws

Moederbedrijf Delta Lloyd genoemd als overnamekandidaat

Archief

Commercial Union, het Britse moederbedrijf van Delta Lloyd, wordt in de Londense verzekeringsmarkt genoemd als een van de volgende overnamekandidaten.

Het gerucht is gebaseerd op een zeer levendige handel in aandelen van Commercial Union eind vorige maand. Een investeerder kocht toen een groot pakket van een kwart miljoen aandelen.
Algemeen wordt aangenomen dat deze investeerder een fors belang wil opbouwen in de Britse verzekeraar met het doel op termijn met een overnamebod te komen. Als eerste gegadigden voor overname van Commercial Union circuleren de namen Allianz en BAT Industries, eigenaar van de Britse verzekeraars Eagle Star en Allied Dumbar.
BAT Industries zou Commercial Union willen overnemen en samenvoegen met haar divisie financiële diensten. Allianz zou de overname van de Britse verzekeraar willen aangrijpen om de Europese koppositie te kunnen heroveren. Allianz raakte het predikaat van Europa’s grootste verzekeraar kwijt door de aangekondigde fusie tussen de Franse verzekeraars Axa en UAP, aldus de Britse kranten The Times en Financial Times.
Sedgwick
De overname van assurantiemakelaarsbedrijf Alexander & Alexander (A&A) door het verzekeringsconcern Aon Corporation, onder meer eigenaar van het Nederlandse Aon Hudig, heeft geleid tot nieuwe speculaties.
Het samengaan van de tweede en vierde makelaardij van de wereld zou niet zonder gevolgen kunnen blijven. De beide naaste Britse assurantiemakelaars Sedgwick en Willis Corroon zouden op hun beurt een samengaan in in overweging hebben genomen, bericht The Financial Times. Concurrent The Times noemt Aon opnieuw als potentiële koper, omdat dit Amerikaanse concern zich ten doel heeft gesteld de grootste assurantiemakelaar ter wereld te blijven. Ook Marsh & McLennan die de koppositie aan Aon is kwijtgeraakt, zou onder de voornaamste gegadigden voor overname van Sedgwick of Willis Corroon worden genoemd.

Reageer op dit artikel