nieuws

Modulaire autopolis bij Aegon

Archief

Aegon heeft het assortiment particuliere en zakelijke autopolissen vervangen door de nieuwe Auto op Maat-verzekering, die een premieverlaging combineert met een meer uitgebreide dekking. Extra te verzekeren is onder meer een no-claimbeschermer.

De verzekering is modulair opgebouwd, zodat hij voor iedere klant ‘op maat’ kan worden gemaakt, aldus Aegon. Wie de verzekering sluit in combinatie met het Woon- & Vrije Tijdpakket en/of het Zakenpakket krijgt 5% combinatiekorting.
Verzekerden die een WA- plus beperkte of uitgebreide cascodekking nemen, hebben de keuze uit twee varianten: ‘vrijheid’ of ‘voordeel’. Wie kiest voor vrijheid kan zijn schade overal laten repareren, onder aftrek van het eigen risico. Bij reparatie door een Schadegarant-garage wordt een korting op het eigen risico verleend van _ 150 en heeft de verzekerde recht op gratis vervangend vervoer. Wie kiest voor voordeel krijgt een extra premiekorting, maar is wel verplicht zijn schade te laten repareren bij een Schadegarant-garage. Ook in deze variant wordt het eigen risico verminderd met _ 150.
Verder geldt gedurende het eerste jaar een nieuwwaarderegeling voor auto’s met een cataloguswaarde tot en met _ 70.000 en past Aegon standaard een ‘no blaim-no claim’-regeling toe: verzekerden die geen verwijt kan worden gemaakt aan het ontstaan van een ongeval met een beschermde verkeersdeelnemer, vallen niet terug in hun no-claimkorting. Accessoires zijn standaard meeverzekerd tot _ 1.250 en voor de tweede gezinsauto geldt dezelfde bonus-malustrede.
Extra te verzekeren zijn een no-claimbeschermer, die bij Aegon de Bonusbeschermer wordt genoemd en zowel door particuliere als klein zakelijke rijders kan worden gesloten. Verder is er de module ‘Bestuurder en inzittenden’ die uitkeert bij letsel- en zaakschade. Particulier biedt deze module ook dekking voor alle gezinsleden, ook als hun in een andere dan de verzekerde auto iets overkomt.

Reageer op dit artikel