nieuws

MKZ-ontsmetting voor deur Interpolis

Archief

Interpolis is diep geworteld in de agrarische sector. Zo diep zelfs dat in deze dagen van de mond- en klauwzeercrisis er zelfs een ontsmettingsmat voor de deur van het Tilburgse hoofdkantoor van de verzekeraar ligt.

“Functionarissen van ons werken in de besmette gebieden, terwijl anderzijds diverse personeelsleden uit agrarische families komen”, zo verklaart directievoorzitter Piet van Schijndel de aanwezigheid van de desinfectiematten voor de deur van het hoofdkantoor. De matten zijn volgens hem ook goed voor de bewustwording van het personeel. “De crisis komt op deze manier wel heel dichtbij.”
Volgens Van Schijndel heeft Interpolis inmiddels drie claims binnen van door MKZ getroffen veehouders. “In principe is dit risico niet te verzekeren”, aldus Van Schijndel. “Maar wij verkopen wel een polis waarin 15% van de geruimde waarde van een agrarisch bedrijf is verzekerd.” Interpolis, dat mede via dochter Hagelunie een marktaandeel van 90% claimt in de agrarische sector, heeft 2.200 van dergelijke schadeverzekeringen lopen. “Het maximale verlies dat daarop mogelijk is, bedraagt f 40 mln tot f 50 mln.”
Een ongewoon beeld: drie ‘ontsmettingsmatten’ voor de ingang van het Interpolis-kantoor.

Reageer op dit artikel