nieuws

MKB-ondernemers vaak in bezit van een doorlopende reispolis

Archief

MKB-ondernemers die vaak (buitenlandse) reizen maken, zijn in meerderheid in het bezit van een doorlopende reisverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van advies- en marketingbureau Admar onder dik 400 MKB-bedrijven.

Van alle ondervraagde MKB-ondernemers zegt bijna 63% een doorlopende reispolis te hebben; ruim 28% van de ondernemers sluit nagenoeg altijd (80% van de reizen) een losse reispolis. Een op de vijf respondenten van deze groep gaat dus vaak onverzekerd op zakenreis, aldus Admar. Rond 2% gaat altijd onverzekerd weg.
Van 150 verzekerde ondernemers weet 38% niet (meer) bij welke maatschappij de (doorlopende) reispolis is gesloten. De overige 62% heeft 45 aanbieders genoemd, waarvan het meest zijn opgegeven: Europeesche 7%, het reisbureau 6%, Nationale-Nederlanden 5%, American Express en ABN Amro elk 4%, ANWB Reis en Rabobank elk 3%, Schlencker en Stad Rotterdam elk 2%.
Overigens blijkt uit het onderzoek, dat 59% van de ondernemers in het MKB nooit op zakenreis gaat. Zij die dat wel doen, gaan gemiddeld 11 keer per jaar.
Het rapport ‘Het MKB en zakenreizen’ kost f 495, ex. btw. Voor informatie en bestelling tel. 020 – 625.85.40.

Reageer op dit artikel