nieuws

Minister Dijkstal: er is niet gerommeld bij IZA-vestiging

Archief

Er is geen sprake geweest van onregelmatigheden in de aanwending van gemeenschapsgelden bij IZA-Groningen/Drenthe (ziektekostenverzekering voor gemeente-ambtenaren. Dit stelt minister Dijkstal (binnenlandse zaken) in zijn antwoord op vragen van het Tweede-Kamerlid Van Rey (VVD).

Van Rey had vlak voor de jaarwisseling vragen gesteld over het ontslag op staande voet van de algemeen directeur van IZA-Nederland, mr R.J.M. Grove in juni vorig jaar. Grove wilde een aantal mogelijke financiële onregelmatigheden uitgezocht zien en was daarover in conflict geraakt met het bestuur van IZA-Nederland. (Zie AM 1994 nrs 19 en 20)
Volgens Dijkstal is het willen uitzoeken van de gang van zaken bij IZA-Groningen/Drenthe niet de enkele aanleiding geweest voor het ontslag. “Aan de algemeen directeur is een lijst met dertien redenen voor zijn ontslag verstrekt. Reeds in 1992 en 1993 hebben zich incidenten voorgedaan en hebben over het functioneren van betrokkene tussen hem en het bestuur gesprekken plaatsgevonden.”

Reageer op dit artikel