nieuws

Minikredietgever Ferratum moet site aanpassen

Archief

De Finse minikredietgever Ferratum zal op verzoek van de Consumentenbond zijn site aanpassen, omdat de informatie onjuist zou zijn. Ook het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) laakte de Finnen wegens het vragen van “woekerrentes”.

Ferratum, waar je via een sms voor twee weken tot maximaal _ 300 kunt lenen, suggereerde op de site dat deze kredietvorm voor de klant zelfs goedkoper is dan rood staan bij de bank of een lening bij een familielid sluiten. De Consumentenbond rekende uit dat dit onzin is. Ferratum verdient zijn geld door torenhoge behandelingskosten te rekenen. Bij een lening van _ 100 betaalt de klant _ 25 aan ‘bemiddeling’ en bij _ 200 ongeveer _ 50. Het bijzondere van deze kredietconstructie is dat Ferratum niet vergunningplichtig is volgens de regels van de AFM omdat een aanbieder niet onder hun toezicht valt als de termijn voor afbetaling korter is dan drie maanden.
Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting waarschuwt mensen zelfs voor het extreem hoge bedrag aan behandelingskosten. En ziet het liefst dat deze manier van lenen in Nederland verboden wordt.

Reageer op dit artikel