nieuws

‘Mini-kilometertarief’ voor Belgische automobilisten

Archief

De Belgische verzekeraar Touring gaat een voordelige autopolis op de markt brengen voor mensen die jaarlijks minder dan 10

000 kilometer met hun auto rijden. Uit onderzoek blijkt dat in België één op de drie personenwagens in aanmerking komt voor dit speciale Mini-kilometertarief. Het prijsvoordeel kan hierbij oplopen tot 32% ten opzichte van polissen bij klassieke verzekeraars. De korting geldt zowel op de WA-dekking als op de all-riskverzekering. Als blijkt dat iemand toch meer dan 10.000 kilometer heeft afgelegd, krijgt hij geen boete, maar wordt zijn tarief wel met terugwerkende kracht aangepast. In februari van dit jaar introduceerde de verzekeraar al een voordelige autopolis voor mensen die hun voertuig niet voor het woon-werkverkeer gebruiken. Hiermee wil Touring de juiste premie voor het juiste risico bieden.

Reageer op dit artikel