nieuws

Minder levenpremies Achmea Groep in eerste halfjaar

Archief

De Achmea Groep heeft in de eerste helft van dit jaar minder premies uit levensverzekeringen geïncasseerd. Het schade- en zorgbedrijf boekten wel meer omzet.

In levens- en pensioenverzekeringen boekte Achmea in de eerste zes maanden van dit jaar een bruto premie-inkomen van f 1.229,7 (1.236,8) mln. Toch spreekt het verzekerings- en bankconcern van een “bevredigende ontwikkeling van de omzet”. De bruto winst van het leven- en pensioenbedrijf steeg naar f 173,5 (151,6) mln.
Het schadebedrijf boekte een bruto premie-inkomen van f 923,9 (895,1) mln. Voor de nieuwe ziektewetpolissen was veel belangstelling gelet op het aantal offertes, aldus Achmea Groep. Volgens de bankverzekeraar heeft het bedrijfsleven desondanks “afwachtend gereageerd” op de mogelijkheden het ziekteverzuimrisico onder te brengen bij particuliere verzekeraars. De bruto winst nam toe tot f 55,8 (41,8) mln, onder meer door hogere uitkomsten van de branches motorrijtuigen en brand.
De premies en bijdragen uit zorgverzekeringen namen toe tot f 2.684,8 (2.621,6) mln, met name door de gestegen vraag naar aanvullende producten, aldus Achmea. De bruto winst groeide naar f 91,5 (83,1) mln.
De netto winst van de groep kwam bijna 18% hoger uit: f 318,6 (270,3) mln. De totale groepsomzet beliep 6.477 (6.280) mln.

Reageer op dit artikel